Pla thu jaang yum samunprei – Pikante makreel salade met citroengras

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Pla thu jaang yum samunprei - Pikante makreel salade met citroengras
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Pla thu jaang yum samunprei - Pikante makreel salade met citroengras
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
  • 100 gr gegrilde makreel filet geplukt, graat verwijderd
  • 1 st Citroengras fijne ringen
  • 10 gr gember fijne reepjes
  • 1 st Sjalotjes fijne reepjes
  • 5 st limoen blad fijne reepjes
  • 1 st thaise parsley (pak chi farang) fijne reepjes
yum dressing
  • 1,5 tl Suiker
  • 3 el vissaus
  • 2 st rawit peper fijne ringen
  • 3 el limoensap
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
Instructies
  1. Maak een yum dressing op basis van rawit peper, limoensap, knoflook, vissaus, en suiker in een kommetje en zet apart.
  2. Doe makreel filet, citroengras, gember, sjalot, limoenblad en voeg dan de saus toe. Hussel alles door elkaar.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.