Kao tang na tang – Rijstcake met pinda dipsaus

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Kao tang na tang (Rijstcake met pinda dipsaus)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
20 st
Porties
20 st
Kao tang na tang (Rijstcake met pinda dipsaus)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
20 st
Porties
20 st
Ingrediënten
  • 3 stuks koriander wortel
  • 1 tl witte peper korrels
  • 250 gram varkensgehakt
  • 150 gram garnalengehakt
  • 250 ml Kokosmelk
  • 4 el Vissaus
  • 4 el Palmsuiker
  • 3 el tamarinde sap
  • 100 gram gedroogde rijst
  • 100 gram gemalen pinda's
Benodigheden
  • 1 vijzel
  • 1 frituurpan
  • 1 steelpan
Instructies
  1. Snij de koriander wortel in kleine stukjes. Doe het nu samen met witte peper korrels en knoflook in de vijzel en maal het fijn. Voeg er nu varkensgehakt en garnalengehakt bij.
  2. Zet een middelgrote pan op het vuur en breng kokosmelk aan de kook.
  3. Voeg de gemixte kruiden en specerijen met varkensgehakt en garnalengehakt toe in de pan, en kook het tot ze gaar zijn.
  4. Breng het op smaak door er vissaus, palmsuiker en tamarinde sap bij toe te voegen. Laat het zachtjes koken voor 3 minuten.
  5. Frituur de gedroogde rijst op 170 graden voor 2 minuten tot ze geel/goud van kleur zijn.
  6. serveer de saus in een apart kommetje en decoreer de saus met gehakte pinda en gesneden peper.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.