Keng phed ped yang – Rode curry met eend en ananas in kokosmelk

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

images

Rode curry met eend en ananas in kokosmelk ( Keng phed ped yang )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 Minuten 30 Minuten
Porties Prep Tijd
4/6 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 Minuten 30 Minuten
Rode curry met eend en ananas in kokosmelk ( Keng phed ped yang )
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4/6 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 Minuten 30 Minuten
Porties Prep Tijd
4/6 Personen 15 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 Minuten 30 Minuten
Ingrediënten
  • 300 gram Geroosterde eendenborst gesneden
  • 500 ml Kokosmelk
  • 10 gram Suiker
  • 20 gram Vissaus
  • 4 stuks Limoenblad
  • 40 gram Olie
  • 80 gram rode curry pasta
  • 2 stuks Grote rode peper schuin gesneden
  • 80 gram cherry tomaatjes
  • 80 gram druiven zonder pit
  • 180 gram ananas
  • 100 ml bouillon/water naar voorkeur
Instructies
  1. Zet de pan met olie op zacht vuur en doe de curry pasta met limoenbladeren erbij.
  2. Roer zachtjes tot de olie en de curry pasta goed gemengd zijn.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook voor 5 minuten.
  4. Voeg bouillon water toe tot je een gewenste dikte hebt gekregen voor de rode curry. Kook op laag vuur nog zachtjes door voor 5 min.Vergeet niet te roeren.
  5. Snijd de ananas in stukjes. (Zijn je eendenborst en pepers nog niet gesneden snij deze dan ook in reepjes)
  6. Voeg de eend,rode peper, cherry tomaatjes, druiven en ananas toe. Kook dit nog voor 5 minuten op laag vuur.
  7. Haal de pan van het vuur af. Breng op smaak met suiker en vissaus
Notities

Tip: Eendenborst kan je al perfect gebakken bij de toko halen.
Wilt u toch liever zelf bakken dat kan natuurlijk ook.Verhit de pan met een 3 el olie. Bak de eendenborst op huid voor 5 minuten.Keer de eend en bak het nog 3 minuten door.Laat de olie uit de eendenborst uitlekken.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.