Soep noh mai -Bamboescheuten met verse Thaise kruiden

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Soep noh mai -Bamboescheuten met verse Thaise kruiden
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 pers 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Porties Prep Tijd
2 pers 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Soep noh mai -Bamboescheuten met verse Thaise kruiden
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 pers 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Porties Prep Tijd
2 pers 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
15 min 30 min
Ingrediënten
  • 400 gr jonge bamboe in blik, vocht afgegoten
  • 3 el gerooster plakrijst fijn gemalen
  • 100 gr Sjalotjes fijne plakken
  • 5 takken mint geplukt
  • 3 el gefermenteerde vis sap pla- ra
  • 400 ml Bai yanang leaves juice te koop in de toko in blik
  • 1 st bos uien fijne ringen
  • 1 bos thaise parsley (pak chi farang) fijne reepjes
  • 3 tl gedroogde chili peper fijn gemalen
  • 1,5 el vissaus
  • 1,5 el limoensap
Instructies
  1. Spoel de bamboescheuten 3 x met water. Snij de bamboe scheuten in reepjes.
  2. Verhit de pan met Bai Yanang leaves juice en voeg bamboescheuten toe. Laat het aan de kook brengen voor 5 min.
  3. Breng het op smaak met gedroogde chili peper, vissaus, limoensap, gefermenteerde vissap en geroosterde plakrijst. Roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg mint, Thaise parsley en sjalotjes toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar en haal het van vuur af.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.