Som tam pu ma – Papaya salade met blauwe krab

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Som tam pu ma - Papaya salade met blauwe krab
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Som tam pu ma - Papaya salade met blauwe krab
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 15 Minuten
Kook Tijd
5 Minuten
Ingrediƫnten
  • 1 stuk lombok peper of 2 stuks rawit peper
  • 2 stuk knoflook tenen
  • 2 el limoen
  • 2 tl palmsuiker
  • 2 el vissaus
  • 200 gr jonge papaja fijne reepjes
  • 100 gr wortel fijne reepjes
  • 2 stuk cherry tomaten halveren
  • 2 stuk kousenband snij in stukken van 3 cm
  • 1 handje pinda's
  • 1 el gedroogde garnalen
  • 2 el tamarinde sap
Marinade voor de blauwe krab
  • 1 st blauwe krab schoon maken
  • 75 ml vissaus
  • 2 el Suiker
Instructies
  1. Maak de blauwe krab goed schoon en dep het droog. Doe vissaus en suiker voor de blauwe krab in de pan en breng het aan de kook op zacht voor. Haal het van vuur en laat het afkoelen. Doe in een bak met lucht dicht deksel voeg de krab toe en laat het in trekken voor 1 uur in de koelkast.
  2. Haal de krab uit de marinade. Breek de pootjes los, trek de schaal open, verwijder 3 hoek bij het buikje. Hakt de krab in 2 stukjes. Kneus de scharen zodat je makkelijk kan eten.
  3. Schil de papaja en haal de pitjes er uit. Rasp of hak de papaja en wortels in slierten of fijne reepjes. Snij de kousenband in stukjes van 2 cm
  4. Doe de knoflook tenen en Lombok peper in de houten of klei vijzel. Stamp ze samen fijn.
  5. Voeg dan de limoensap, palmsuiker, tamarinde sap en vissaus toe en meng alles door elkaar doe de gedroogde garnalen, pinda's en kousenband erbij en hussel tot ze gekneusd zijn.
  6. Voeg de jonge papaya en wortels mee in de vijzel en stamp de blauwe krab en tomaten zachtjes mee.

Written by

samanthapiaud@gmail.com'