Spaghetti met oestersaus en Thaise basilicum – Spaghetti pad krapaw

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

Spaghetti met Thaise saus met ronde smaak en licht pikkant

Spaghetti met oestersaus en Thaise basilicum - Spaghetti pad krapaw
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Makkelijk en snel te bereiden
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Spaghetti met oestersaus en Thaise basilicum - Spaghetti pad krapaw
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Makkelijk en snel te bereiden
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
15-20 minuten
Ingrediënten
  • 250 gr spaghetti gekookt
  • 4 tenen knoflook fijngehakken of vijzelen
  • 3 st rawit of lombok peper fijnhakken of vijzelen
  • 100 gr (Thaise) basilicum geplukt
  • 250 gr vlees kip, varkens, beef, dunne plakken snijden of fijn hakken gamba's
  • 4 st champignons in 4 snijden
  • 1 st lombokpeper lang schuin snijden
  • 2 st bosui lang schuin snijden
  • 2 el Oestersaus
  • 1 tl Suiker
  • 2 el Lichte soya saus
  • 1 el Ketjap
  • 3 el Olie
Instructies
  1. Doe spaghetti in de kokende pan en kook de spaghetti tot het gaar is. En giet af en zet apart.
  2. Doe olie in de wok op middel vuur en wok de knoflook en peper. Tot het geurig wordt ongeveer 2 min.
  3. Voeg dan vlees toe en wok tot het gaar is.
  4. Voeg dan champignons, lombokpeper, basilicum en bosui toe. Wok tot alles goed met elkaar mengt.
  5. Breng het op smaak met oestersaus, suiker en lichte soyasaus toe en wok alles weer goed doorelkaar. Voeg ketjap toe voor de kleur.
  6. Voeg de spaghetti toe en wok alles doorelkaar.
Notities

Ik ben gek op groenten en soms als ik het bereid dan voeg ik ook andere groenten bij zoals: paprika, kousenband, snijbonen, courgette, wotels, verschillende champignons of paddestoelen.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.