Tab waan -Varkens lever salade met limoensap en geroosterd plakrijst

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Tab waan -Varkens lever salade met limoensap en geroosterd plakrijst
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Tab waan -Varkens lever salade met limoensap en geroosterd plakrijst
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Porties Prep Tijd
2 personen 15 min
Kook Tijd Passieve Tijd
5 min 20 min
Ingrediënten
  • 200 gr varkens lever dunne plakjes
  • 2 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 1 tl Suiker
  • 2 tl gemalen gedroogde chili
  • 2 el gemalen geroosterd plakrijst
  • 1 st bos uien fijne ringen
  • 1 st thaise parsley (pak chi farang) fijne reepjes
  • 5 st limoen blad fijne reepjes
  • 1 st sjalot fijne reepjes
  • 1 hand mint geplukt
  • 50 ml water
Instructies
  1. Breng water aan de kook en kook de varkens lever voor 2 min.
  2. Breng op smaak met vissaus, limoensap, suiker en gemalen gedroogde chili. Hussel goed door elkaar.
  3. Voeg fijn gemalen geroosterd plakrijst, sjalot, bosui, Thaise parsley, limoenblad en mint toe. Roer alles door elkaar.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.