Takkathen thod – Gefrituurde springhaan

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Takkathen thod - Gefrituurde springhaan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Takkathen thod - Gefrituurde springhaan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
  • 50 gram springhaan spoelen en uitlekken
  • 500 ml olie
  • 1 blad pandanblad 2 cm geknipt
  • 1 snut zout
  • 1 snufje witte peper
Instructies
  1. Spoel de springhaan goed schoon met water en laat het uit lekken.
  2. Verhit de olie in de pan, doe pandanblad in de frituur samen met de springhaan. Frituur voor ongeveer 4 à 5 minuten tot ze van kleur veranderen en krokant worden.
  3. Haal uit de frituur en laat het goed uitlekken.
  4. Strooi met snufje zout en peper. LET OP! Pandanblad is voor aroma, niet om op te eten.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.