Thaise gebakken rijst (Khao pad)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Thaise gebakken rijst (Khao pad)
Thaise gebakken rijst (Khao pad)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Thaise gebakken rijst (Khao pad)
Thaise gebakken rijst (Khao pad)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd
15 Minuten
Ingrediënten
  • 300 gr Rijst voorgekookt en af gekoeld
  • 2 st eieren op geklopt
  • 2 stengels bosuien fijne ringen
  • 2 st Sjalotjes in strips snijen
  • 1 el Lichte sojasaus
  • 1 snufje Suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 el Ketjap
  • 1 st knoflook fijn gehakt
  • 1 snufje Zwarte peper
  • 3 el Olie
Instructies
  1. Hak de knoflook fijn, snij de bosuien in fijne ringetjes, snij de sjalot in lange strippen en klop de eieren in de om.
  2. Wok de knoflook met de olie op middel/hoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Giet de eieren er doorheen. wok ze goed door elkaar.
  3. Voeg dan de sjalotten in de wok en roerbak ze goed samen.
  4. Doe dan de voorgekookte rijst en bosuien erbij. Blijf goed roeren en zet het vuur lager
  5. Breng het op smaak met zout, suiker en sojasaus. Voor de donkere kleur voeg dan ketjap erbij

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.