Pad thai kai – Thaise rijstnoedels met kip

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Thaise rijstnoedels met kip (Pad thai kai)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Thaise rijstnoedels met kip (Pad thai kai)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
  • 200 gram rijstnoedels
  • 3 stuks bosui of thaise bieslook
  • 1 stuk sjalot
  • 200 gram kip
  • 5 tenen knoflook
  • 30 gram pinda
  • 2 el ketjap
  • 1 Ei
  • 4 el olie
  • 1 handje Tauge
Saus
  • 25 gram tamarinde
  • 90 ml heet water
  • 50 gram palmsuiker
  • 2 el azijn
  • 2 el vissaus
benodigdheden
  • pan
  • wokpan
Instructies
  1. Laat de rijstnoedels 20 minuten weken in koud water.
  2. Snij de bosui, sjalot in lange stukken van 5 cm en snij de kip in plakken. Hak de knoflook en pinda fijn.
  3. Laat de tamarinde oplossen in heet water en meng water en tamarinde tot het diksap wordt. Gooi de tamarinde pulp weg. Schaaf of hakt palmsuiker fijn.
  4. Voeg alle ingrediënten van de saus in een pan en meng het op zacht vuur voor 3 min. tot de palmsuiker opgelost is. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
  5. Verhit de olie in de wok en bak de knoflook en sjalot voor 3 minuten op middel/hoog vuur.
  6. Voeg de kip toe en wok voor 5 min.
  7. Schuif alles op zij en roerbak de ei. Als de ei gestold is roer alles door elkaar. Voeg bosuien en tauge. Wok verder voor 3 min.
  8. Voeg de geweekte rijstnoedels en strooi de saus en ketjap er overheen. Wok alles goed door elkaar.
  9. Serveer met gemalen pinda's en limoen als topping.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.