Tjo phakkaad – gekookte krabbetjes met Choi-sam

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Tjo phakkaad - gekookte krabbetjes met Choi-sam
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
5 personen 10 min
Kook Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
5 personen 10 min
Kook Tijd
1 uur
Tjo phakkaad - gekookte krabbetjes met Choi-sam
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
5 personen 10 min
Kook Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
5 personen 10 min
Kook Tijd
1 uur
Ingrediënten
  • 1 kg choi-sam schoonmaken en in stukken van 10 cm snijden
  • 500 gram varkenskrabbetjes schoonmaken en laten uitlekken
  • 1 tl garnalen pasta
  • 1 tl zeezout
  • 5 stuks charlotjes
  • 8 tenen knoflook
  • 2 el tamarinde sap
  • 3 el olie
  • 10 gram gefermenteerde - gedroogde sojabonen of gefermenteerde
  • 2,5 liter water
Topping
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tl zwarte peper korrels grof gemalen
  • 2 el olie
Instructies
  1. Maak de choi-sam schoon en snij ze in stukken van 10 cm.
  2. Maak de curry pasta van gefermenteerde sojabonen, sjalotjes, garnalen pasta en knoflook. Doe alles in de vijzel en veemaal alles tot een gladde pasta.
  3. Spoel de varkenskrabbetjes met water en laat het uit lekken.
  4. Breng water aan de kook en voeg dan de varkens krabbetjes toe. Laat het door koken voor 40 minuten. Schep steeds de schuim eruit en voeg dan zout toe.
  5. Voeg de currypasta toe en laat het dan weer voor 5 minuten koken.
  6. Voeg dan choi-sam toe, laat het 10 minuten koken. Breng op smaak met tamerinde.
  7. Bak de topping goud/bruin en giet het geheel over het gerecht heen.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.