Tom mala jad sai – Gevulde bitter meloen soep

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Tom mala jad sai - Gevulde bitter meloen soep
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
Tom mala jad sai - Gevulde bitter meloen soep
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
Porties Prep Tijd
2 personen 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
20 min 30 min
Ingrediënten
  • 500 ml water of bouillon
  • 500 gr varkens gehakt of kip gehakt
  • 4 st koriander wortels
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl witte peper poeder
  • 2 el oestersaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 tl Suiker
  • 1 el sesam olie
  • 50 gr glas vermicelli geweekt in water 10 min
  • 1 st bitter meloen in stukken snijden van 5 cm
  • 3 st gedroogde shiitake champignons 15 min weken in heet water
  • 1 st winterpeen geschild en in plakjes snijden
  • 1,5 el vissaus
Instructies
  1. Doe de koriander wortels, witte peper poeder en knoflook in de vijzel en vermaal ze fijn samen.
  2. Doe de varkens of kip gehakt in een kom. Voeg de gemalen kruiden, oestersaus, 1 el lichte sojasaus, suiker en sesam olie toe. Meng ze goed door elkaar tot dat de gehakt goed gemarineerd is.
  3. Knip de geweekte glas vermicelli 2 cm lang. Meng het mee met de gehakt zorg dat de vermicelli goed verdeeld is.
  4. Haal de zaden en zadenlijst uit de bitter meloen en vul ze met de gemarineerde gehakt.
  5. Breng water of bouillon aan de kook doe de gevulde bitter meloen, geweekte shi-take met vocht en wortelen erbij. Laat het koken voor 10 min met gesloten deksel.
  6. Breng het op smaak met lichte sojasaus en suiker.Laat het langzaam door pruttelen voor nog 10 min.
Notities

Om de bitter meloen minder bitter te maken kan je de bitter meloen 15 min laten weken in zout water. Spoel eerst goed af voor dat je het gaat vullen.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.