





Ingrediënten
- 500 ml water of bouillon
- 500 gr varkens gehakt of kip gehakt
- 4 st koriander wortels
- 4 tenen knoflook
- 2 tl witte peper poeder
- 2 el oestersaus
- 2 el lichte sojasaus
- 2 tl Suiker
- 1 el sesam olie
- 50 gr glas vermicelli geweekt in water 10 min
- 1 st bitter meloen in stukken snijden van 5 cm
- 3 st gedroogde shiitake champignons 15 min weken in heet water
- 1 st winterpeen geschild en in plakjes snijden
- 1,5 el vissaus
Instructies
- Doe de koriander wortels, witte peper poeder en knoflook in de vijzel en vermaal ze fijn samen.
- Doe de varkens of kip gehakt in een kom. Voeg de gemalen kruiden, oestersaus, 1 el lichte sojasaus, suiker en sesam olie toe. Meng ze goed door elkaar tot dat de gehakt goed gemarineerd is.
- Knip de geweekte glas vermicelli 2 cm lang. Meng het mee met de gehakt zorg dat de vermicelli goed verdeeld is.
- Haal de zaden en zadenlijst uit de bitter meloen en vul ze met de gemarineerde gehakt.
- Breng water of bouillon aan de kook doe de gevulde bitter meloen, geweekte shi-take met vocht en wortelen erbij. Laat het koken voor 10 min met gesloten deksel.
- Breng het op smaak met lichte sojasaus en suiker.Laat het langzaam door pruttelen voor nog 10 min.
Notities
Om de bitter meloen minder bitter te maken kan je de bitter meloen 15 min laten weken in zout water. Spoel eerst goed af voor dat je het gaat vullen.