Varkensgehakt met basilicum en peper (Moe pad krapao)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Varkensgehakt met basilicum en peper (Moe pad krapao)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4/6 personen
Porties
4/6 personen
Varkensgehakt met basilicum en peper (Moe pad krapao)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties
4/6 personen
Porties
4/6 personen
Ingrediënten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stuk lombok peper
  • 1 bos bosuien
  • 2 stuks kouseband
  • 1 st ui
  • 2 el Olie
  • 250 gram varkensgehakt
  • 1 el Vissaus
  • 2 tl Suiker
  • 3 el Oestersaus
  • 1 el Lichte sojasaus
  • 1 handvol basilicum
Instructies
  1. Hak de knoflook en peper fijn. Snij de bosuien en kousenband in breedte van 4 cm. Snij de ui in 4 delen.
  2. Verhit de olie in een pan en wok de knoflook en peper. Voeg ook varkensgehakt toe. Wok het voor 5 minuten en voeg dan alle groenten toe.
  3. Breng het op smaak door er vissaus, suiker, oestersaus en lichte sojasaus bij toe te voegen. Wok het nu verder voor 5 minuten.
  4. Haal het van het vuur en voeg basilicum toe.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.