Verse Loempia in rijstpapier (Po pia sod)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
po pia sod
Po pia sod - Verse Loempia in rijstpapier
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
10 Stuks 15 Minuten
Kook Tijd
2 Minuten
Porties Prep Tijd
10 Stuks 15 Minuten
Kook Tijd
2 Minuten
po pia sod
Po pia sod - Verse Loempia in rijstpapier
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
10 Stuks 15 Minuten
Kook Tijd
2 Minuten
Porties Prep Tijd
10 Stuks 15 Minuten
Kook Tijd
2 Minuten
Ingrediënten
  • 1 pak Rijstpapier
  • 100 gr Rijst noedels
  • 1 st komkommer
  • 150 gr Peen julienne
  • 1 bos Koriander
  • 1 bos mint blad
  • 1 st Ijsbergsla
  • 100 gr Gamba's
  • 1 chillie saus zoete
Instructies
  1. Maak de gamba’s schoon en snij het rug open en haal darmkanaal eruit.
  2. Doe de gamba’s in kokend water voor 2 min. Giet het af en snij de gamba’s door de helft.
  3. Doe de somen noedels in de andere pan met kokend water en giet deze ook af.
  4. Snij alle groenten in fijne reepjes en pluk de blaadjes van mint en koriander.
  5. Week 1 rijst papier in een grote kom water. Leg het op een platte bord en doe sla blad, een klein beetje noedels, 2 reepjes komkommer, een klein beetje reepjes wortels, koriander en mint na keuze en 2 halve gamba’s en rol de loempia op.
  6. Dip het met zoete chilli saus.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.