Beveiligd: Yum woensen -Mungboon noedels salade

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Om deze te kunnen bekijken, vul het wachtwoord hieronder in:

Yum woensen -Mungboon noedels salade
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
10 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
10 min
Yum woensen -Mungboon noedels salade
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
10 min
Porties Prep Tijd
4 personen 10 min
Kook Tijd
10 min
Ingrediënten
  • 100 gr glas vermiceli (droog gewicht)
  • 40 gr selderij grof gesneden
  • 1 hand pinda of cashewnoten
  • 100 gr kip gehakt
  • 10 st gamba's schoonmaken, schaal eraf, rug op snijden.
  • 3 st lente ui in stukken van 3 cm snijden
  • 1 stuk sjalot fijne reepjes
  • 1 st tomaat of 5 Cherry tomaten
  • 1 hand koriander geplukt
  • 100 ml water
yum dressing
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 el palmsuiker geschaafd
  • 3 st koriander wortel fijn gehakt
  • 5 el limoensap
  • 5 el vissaus
  • 2 stuks rawit peper fijn gehakt
Benodigheden
  • 1 wokpan
Instructies
  1. Snij de selderij in stukken van 3 cm en de sjalot in partjes. Hak de tenen knoflook en koriander wortel fijn. Snij ook de rawit peper in ringen.
  2. Frituur de pinda's voor 1 min. Laat het uitlekken en zet apart.
  3. Week de glas vermicelli in lauw water voor minimaal 15 minuten.
  4. Maak de gamba's schoon, verwijder de schil, behoud de staart, snij de rug open en verwijder het darmkanaal.
  5. Meng in een aparte kom alle ingrediënten voor de yum dressing.
  6. Verhit een wok op hoog vuur, giet er 100 ml water in en laat het koken.
  7. Voeg kipgehakt toe en roerbak voor 1-2 minuten tot het gaar is. Voeg de gamba's erbij en roerbak deze voor 2 minuten.
  8. Zet het vuur op laag/middel hoog. en giet de saus over de kipgehakt en gamba's. voeg direct ook selderij, sjalotjes, lente-ui, koriander en tomaten toe.
  9. Meng alles goed door elkaar en schep het op een bord. Strooi als laatst de gefrituurde pinda's er op.

Written by

Noi is geboren in de noordelijke provincie Lampang in Thailand en is op haar 10e naar Nederland gekomen. In Nederland heeft Noi nooit de Thaise cultuur losgelaten en ging dan ook op Thaise dansles en leerde daarnaast al vroeg van haar moeder de Thaise kookkunst. Noi deelt graag haar kookkust met iedereen die hier een passie voor heeft en geeft Thaise workshops op locatie en aan huis met haar bedrijf “Thais koken met Noi“.